1-17=Bila “Kentut” Membebaskan Sabu???

fartMahathir membenarkan kritikan dilakukan terhadap dia dan ini bermaksud kerajaan dia boleh dikritik tanpa penangkapan terhadap pengkritik. Harap bukan janji di depan mata saja tetapi di belakang orang ditangkap juga tanpa pengetahuan wartawan dan rakyat. Jangan buat tipuan. Klik bukti yang mahathir benarkan kritikan ini —>  bukti mahathir benarkan diri dia dikritik

Pada zaman Mahathir memerintah selama 22 tahun dulu,  dikatakan dan ditunjukkan banyak kes salah-laku dan kezaliman Mahathir dan juga bukti yang ditunjukkan berkenaan hal tersebut tetapi kenapa tiada penangkapan dilakukan terhadap Mahathir jika semua itu benar?? Sebab Ketua Polis Negara, Ketua Hakim Negara, Peguam Negara , Badan Pencegah Rasuah sudah jadi kawan Mahathir??, Sebab mereka itu kroni Mahathir? Sebab mereka itu dibawah kuasa Mahathir atau boleh diugut oleh Mahathir yang boleh pecat mereka bila-bila masa??? Kewujudan tiga kuasa yang kononnya bebas bertindak sendiri – kerajaan, mahkamah, polis sudah demikian lama menunjukkan seolah-olah ini tidak berlaku lagi sejak lama dulu termasuk BPR yang dikatakan juga dibawah kuasa Mahathir? Apa peranan raja dan Agung untuk menyelesaikan masalah ini?? Duduk di istana saja sambil tonton tv , filem bollywood??? Kalau ada khalifah, tentu semua perkara khalifah ambil tahu dan ambil tindakan sebab inilah fungsi khalifah sebagai ketua tertinggi tetapi bila disebut orang nombor satu negara, yang dimaksudkan ialah perdana menteri, bukan yang dipertuan agung. Sesungguhnya hanya Allah yang Agung. Hanya Allah yang boleh dipuji-puja.

Dengan mudah, Anwar memaafkan Mahathir tetapi jika ada dosa Mahathir terhadap rakyat, sudikah rakyat, semuanya memaafkan segala dosa MAHATHIR? Rakyat telah banyak menderita pelbagai keadaan. Derita kemiskinan, derita cukai, derita dihalau dari kawasan setinggan tanpa pembelaan dan pelbagai lagi.

Baca SenaraiPenyakitGilaMahathirJahilFasik???

Demokrasi adalah sistem buatan kafir ITALY yang diikuti oleh banyak bangsa dan negara didunia. Ia haram kerana sebab-sebab seperti berikut:

1- Demokrasi membenarkan orang kafir turut campur tangan urusan agama ISLAM melalui perbincangan di Parlimen dan sebagainya malah boleh membuat undi setuju atau undi bantah perlaksanaan syariah/ Islam dan jika suara yang bantah ialah suara majoriti, maka peraturan ISLAM itu tidak boleh dijalankan walaupun Allah telah berfirman apabila Allah dan rasulNya telah membuat sesuatu ketetapan dan peraturan, tidak boleh orang Islam mencari jalan lain. Tidak ikut Islam, bermakna zalim

2-Demokrasi menghadkan kuasa pemimpin tertinggi yang sepatutnya ambil tahu semua urusan dan bertindak, menghadkan kuasa ulamak yang sepatutnya menjadi imam[=pemimpin] atau khalifah yang merupakan pemimpin tertinggi. Agung bukan khalifah, bukan ulamak, malah cara mandi hadas pun mungkin ada raja yang tak begitu pandai. Cara perlantikan raja dan agung juga masih bersifat monarki dan memonopoli jawatan itu hanya dikalangan raja dan keturunannya padahal mereka tidak boleh jamin pengganti mereka itu alim, soleh dan adil.

3-Demokrasi juga memutuskan usaha orang yang layak. Katakan jika ada pemimpin yang layak sebab dia faham Islam 100% dan jujur tetapi sebab sudah lima tahun, maka ada pula pilihanraya yang diundi oleh perogol, pencabul, gay, lesbian, penzina, penjenayah yang tidak diketahui jenayahnya, orang jahil bodoh nak mampus, orang yang berperangai gila-gila, pesakit jiwa ringan, orang kafir, munafik, musuh Islam dan sebagainya. Dalam Islam, jika ada imam yang layak dan soleh dan usianya masih mampu teruskan kepimpinan, haruslah imam itu meneruskan dan rakyat wajib taat.

4- Demokrasi membenarkan ikhtilat. Wanita diangkat jadi pemimpin. Pemimpin berjantina wanita berikhtilat dengan lelaki [pemimpin]. Ikhtilat itu haram.

5-Demokrasi membenarkan perdebatan dikalangan orang-orang jahil, fasik serta kafir dengan dikawal oleh seorang yang boleh mengusir jika mahu yang berdebat itu malah menetapkan tempoh masa bercakap setiap orang. Katakan seseorang itu mungkin akan memberikan bukti dan dalil bagi memperkuatkan dan menjelaskan tetapi disebabkan faktor halangan masa, maka tidak dibenarkan bercakap. Sama ada keputusan berdasarkan suara majoriti atau tidak, semua suara itu adalah merbahaya jika datang dari pendapat-pendapat jahil yang menyesatkan termasuk bidaah sesat.

6- Kaedah pemilihan dan perlantikan yang tidak menasabah dan tidak adil ialah seperti sistem demokarasi. Sistem khalifah yang diredhai Allah yang Allah wajibkan ialah yang ala khulafa ar-rasyidin [namun kesilapan khulafa ar-rasyidin ialah tidak melantik Ali sebagai khalifah pertama walaupun ada hadis shahih yang menyebut pengganti Nabi Muhammad iaitu Ali, dan seterusnya sehinggalah Mahdi]. Bukan khulafa umaiyah atau khulafa Abbasiah. Sebab khulafa umaiyah dan abbasiah sebenarnya sistem kerajaan bahkan bersifat monarki [pewarisan takhta padahal jawatan haram difaraidkan, ia sepatutnya dipilih melalui konsep syura yang diperbincangkan oleh ulamak-ulamak yang alim, bijaksana dan soleh]. Konsep syura ini telah digunakan untuk memilih khulafa ar-rasyidin. Ia adalah perbincangan dan pencalonan juga tetapi bukan mengundi dan bukan berdasarkan jumlah undian]. Kerana apa yang nak dilihat ialah hujah yang terbukti kuat, menang atau benar. Undian tidak akan menunjukkan semua ini.

7-Demokrasi mengekalkan kezaliman. Contohnya, jika sebuah parti yang memerintah itu zalim, parti itu tetap dibenarkan memerintah sebab hanya pilihanraya boleh menjatuhkan kerajaan yang zalim. Berbeza dengan sistem khalifah yang tulin, rakyat boleh bangkit revolusi terutama dipimpin oleh ulamak-ulamak, berjihad fisabilillah menjatuhkan kerajaan yang zalim. Ini bukanlah pemberontakan yang diistilahkan dengan keganasan atau pengganas, malah jihad perang itu ialah ibadat yang sangat tinggi mulia dan suci hingga balasannya syurga bagi yang mati syahid. Ibadat jihad diwajibkan oleh Allah, fisabillillah itu wajib. Tuhan menjamin kemenangan pejuang-pejuang revolusi dengan syarat mereka mestilah beriman, bertakwa dan taat kepada Allah dan rasulnya. Tuhan beri syarat ini sahaja. Tak keluar modal.

8- Demokrasi ialah sistem yang mudah dipermain-mainkan oleh musuh Islam. Contohnya, pengundi hantu, SPR makan rasuah atau diperalatkan untuk menangkan parti pemerintah, penetapan semula zon undi, undi yang sengaja dirosakkan, undi pos yang mudah diubah . Ada pemandu teksi/kereta sewa yang berkata kepada saya undi pos yang selalu dibuat oleh tentera memang wajib meletakkan nama dan nombor kad pengenalan dan mereka diugut menyokong parti pemerintah. Undi yang dikatakan sepatutnya rahsia bukan rahsia lagi bila begini, justeru, tentera mudah diugut dengan pelbagai ancaman supaya mereka mengundi parti pemerintah.

Apabila sistem politik pun sudah haram [demokrasi misalnya], MAKA ia tentu telah mengimpak buruk terhadap sistem dan keadaan sosial dan kewangan. Memang terbukti pun iaitu konsep bersosial juga haram sebab berikhtilat, bertabaruj, bersufur, tidak berpurdah dan lain-lain. Kewangan pula dinamakan sebagai sistem Perbankan Islam walaupun hakikatnya ia adalah riba atas nama Islam.

Nabi berkata apa yang dimakan dapat mempengaruhi hati. Jika makan benda haram, maka perangai jahat pun muncul. Lim Guan Eng yang jadi menteri kewangan ialah orang kafir. Bermakna dia bukanlah lemah iman tetapi lebih buruk daripada lemah iman sebab tiada iman. Justeru, Guan Eng tiada perisai godaan. Syaitan tahu ini. Kalau Guan Eng makan babi, sebahagian daging babi itu menjadi sel-sel guan Eng, sebahagian lagi jadi tahi Guan Eng. Hati Guan Eng yang juga terbentuk daripada sel babi itu pastilah mudah digoda oleh syaitan. Jadi, janganlah rakyat Malaysia terkejut beruk kalau suatu hari nanti RM360 bilion duit MALAYSIA masuk tersembunyi dalam dubur Guan Eng yang cuba menyorokkannya.

Mat Sabu pula dilantik jadi menteri pertahanan. Bagaimana orang yang pernah ditangkap [Mat sabu]  berkhalwat dengan si normah [isteri orang] boleh dibebaskan dari tuduhan berkhalwat atau dosa melalui keputusan mahkamah tertutup di Kelantan??? Dulu masa Mahathir jadi perdana menteri selama 22 tahun pernah hairan bagaimana mahkamah tertutup itu boleh membebaskan mat sabu tanpa ada hukuman, malah diistiharkan tidak bersalah. Tetapi sekarang, mahathir “jilat ponggong” sabu sebab mahathir lantik dia jadi menteri pertahanan. Suami normah berkata isteri dia tak akan berbuat tidak baik dengan mat sabu sebab kentut normah pun dia tahu. Apa kena-mengena kentut normah dengan khalwat?? Tidak waras? Padahal khalwat tetap haram dalam Islam. Sangatlah malang Malaysia KERANA memiliki menteri pertahanan yang dibebaskan dari tuduhan hanya kerana “kentut normah” membuktikan dia tak bersalah???? Selepas ini, kentut betina mana pula yang akan membebaskan ahli politik?? Kita, tunggu sama-sama!!!

Di bawah ini pula pautan yang menunjukkan bahawa Menteri Komunikasi & Multimedia mahu akta yang menghukum pengkritik dimansuhkan dan diberikan sebab mengapa dimansuhkan:

Klik ini –>  VideoYangTunjukJugaReformasiPendidikanPERLUterpisahDariPOLITIK!

 


3 thoughts on “1-17=Bila “Kentut” Membebaskan Sabu???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s